Dritan Abazović na klanjanju bajram-namaza u Ulcinju

0
626
blank
Foto: Facebook.com/abazovicdritan

Premijer Crne Gore Dritan Abazović prisustvovao je klanjanju bajram-namaza u Ulcinju povodom islamskog praznika Kurban-bajrama.

“Širimo ljubav jedni prema drugima i neka nas vode ideali dobročinstva, solidardnosti i suživota! Srećan Kurban Bajram onima koji slave, a svim građanima Crne Gore želim ugodan vikend i dobro raspoloženje”, napisao je predsjednik Vlade CG na Facebooku.

Abazović je juče čestitao praznik reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

“Želim da nas Kurban-bajram kao simbol ljudskog požrtvovanja za dobra djela ohrabri u izgradnji boljeg i pravednijeg društva za naše građane i bolju budućnost države Crne Gore”, naveo je premijer CG.

Istakao je da je Crna Gora kao paradigma interkulturalizma uvijek podsticala duh zajedništva, tolerancije i razumijevanja, i bila primjer baštinjenja nacionalnih i vjerskih različitosti i sloboda.

“Čestitam onima koji slave uz želju da provedu sa svojim porodicama u dobrom raspoloženju i zdravlju”, zaključio je Abazović.

Izvor: Vijesti.me