DRITAN NE SMIJE DA SRUŠI KRIVOKAPIĆEVU VLADU: “Kriminalne strukture vrše pritisak na mene…”

0
805
blank
Screenshot: N1

Sporazum između Demokratskog fronta i Demokrata je nov momenat, kaže potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.On je za Javni servis kazao da nije siguran da je njihov dogovor kompatibilan sa sporazumom od 9. septembra u smislu djelovanja ekspertske Vlade.

Kako je kazao, mora se birati između ekspertske i političke vlade ili nečeg trećeg. Ako postoji rezervna varijanta, istakao je on, URA sa tim nema “ništa sporno”.

“Ovu vlast čine tri koalicije, a ne dvije. Prvo moramo da pričamo o tužilačkom savjetu pa sve drugo. On ne može da čeka bilo kakve političke dogovore”, kazao je Abazović.

On je potvrdio da kriminalne strukture vrše pritisak na njega, ali je negirao da to čini Demokratski front.

“Kriminalne strukture vrše pritisak na mene da prestanem da se bavim ovim čime se bavim. Zato što su mnogi poslovi njihovi potpuno urušeni i to će vrijeme da pokaže, ako već nije pokazalo. Ja nikada nijesam imao problem sa kolegama, mnogo puta se nisam slagao sa njima, niti se sad slažem, ali trudim se da budem profesionalac u smislu da smo ovdje da predstavljamo građane, ne neke svoje uske interese i da se tako moramo odnositi. Sa DF-om uvijek je komunikacija bila na tom nivou i nikakvog specijalnog pritiska niti su oni pravili na mene”.

Dodaje i da priča o tužilačkom savjetu mora da bude prioritetna, jer je to potreba crnogorskog društva zbog borbe protiv organizovanog kriminala.

“Prvo moramo da pričamo o tužilačkom savjetu pa sve drugo. On ne može da čeka bilo kakve političke dogovore. Mi ne možemo da dogovaramo novu Vladu a paralelno da imamo ovakvu situaciju u tužilaštvu. Što se GP URA tiče, prvo se mora riješiti to pitanje”, kazao je Abazović.

On je ustvrdio i kako bi situacija na Cetinju petog oktobra bila drugačija “da smo imali drugačiji Tužilački savjet”.

“Rat saopćenjima između Ure i Demorkata je nepotreban, iako su oni prvi počeli. Nema potrebe da se svađa nastavlja. Ako imamo nešto što treba da kažemo, moramo to uraditi drugačije”, kazao je Abazović.

Upitan da li je na Cetinju bio spreman snajper za patrijarha Porfirija, Abazović je rekao:

“Ja nemam informaciju da je bio spreman snajper za Porfirija. A da li je bilo upotrebe vatrenog oružja na Cetinju jeste i da li smo mi imali jednu situaciju koja je specifična, a to je da štićenu ličnost uvlačimo u vatru, a ne da je odvodimo daleko od rizika – jesmo”.