Ibrahimović sa delegacijom EPP: Demokratizacija društva i ekonomski razvoj države prioriteti rada Vlade

0
63
blank

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa delegacijom EPP-a (Evropska narodna partija), koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Delegaciju Evropske narodne partije predvode Andrej Kovačev, portparol za proširenje i susjedstvo EPP, Rasa Junkevičiene, potpredsjednica EPP i predsjednica za vanjske poslove, kao i Vladimir Bilčik, predsjednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske Unije i Crne Gore.

Istakavši zadovoljstvo susretom, na početku razgovora, Ibrahimović je stavio fokus i posebno istakao odblokiranje procesa u državi i institucijama sistema.

“Neophodno nam je i ključno u ovom momentu ulaganje značajnijih napora u sam proces EU integracija, unaprijeđenje rada institucija i ekonomskog razvoja države, ali nas očekuju i predan rad na demokratizaciji društva i približavanje stavova svih politickih subjekata oko važnih pitanja kao što su sudstvo i tužilaštvo“, istakao je Ibrahimović.

“Posebno mi je zadovoljstvo što smo dobili inkluzivnu i multinacionalnu Vladu i zaista želim da vjerujem da će i druge države u regionu pratiti primjer Crne Gore“, dodao je on.

Predstavnici EPP-a su iskoristili priliku i poželjeli uspješan rad ujedno iskazavši zadovoljstvo kako sastavom tako i planovima nove vlade.

“Crna Gora je bila lider u evropskim integracijama i svojevrsni “game changer“ na ovim prostorima i nadamo se da će tako i nastaviti u periodu pred nama“ istakli su iz delegacije EPP.

Veoma je važno, naglasili su predstavnici EPP, da se u trenutnoj geopolitickoj situaciji pokaže jedinstvo i “Crna Gora ima punu podršku za pristupanje EU ali je potrebno intenzivirati aktivnosti u vezi sa ispunjavanjem završnih mjerila”.

“Prethodna vlada je pokazala nefunkcionalnst sa elementima koji su često bili u protivrječju sa evropskim vrijednostima”, poručili su predstavnici EPP-a tokom razgovora.

“Pred nama je puno posla, osim pitanja koncenzusa oko tema kao što su sudstvo i tužilastvo, potrebno je što prije raditi na unapređenju i stvaranju funkcionalnog izbornog zakonodavstva, Crna Gora je ranjiva kao multikulturalna država, ali je to ujedno i njena snaga, što očekujem da ova Vlada svojim predanim radom još jedanput pokaže“, zaključio je Ibrahimović.

Izvor: CdM