Kako je govorio Mahmutović: Zgrada RTV nije na prodaju, niti će ikada biti privatizovana

0
1552
blank

‘’Zgrada Regionalne televizije nije, niti će ikada biti predmet privatizacije’’, izjavio je avgusta 2015. godine na konferenciji za novinare tadašnji gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

SANDŽAČKI RETROVIZOR: Meho Mahutović (RTV Novi Pazar, 12.08.2015.)

Na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, privatizaciju Regionalne televizije, izdvojio je kao tada najaktuelnije pitanje, prenio je portal RTV.

Govoreći o privatizacije Regionalne TV, koja je bila aktuelna u to vrijeme, Mahmutović je kazao da je jedan od potencijalnih kupaca ove medijske kuće iz porodice Zukorlić, koja je, kako je istakao, “poznata po zaposjedanju objekata privatizovanih preduzeća”.

Podsjetivši da su potencijalni kupci, Konzorcijum sačinjen od novopazarskih privrednika i sa druge strane Muhamed Zukorlić, kao fizičko lice, te na manipulacije po pitanju vlasništva zgrade, Mahmutović je naglasio da zgrada nije, niti će ikada biti predmet privatizacije.

‘’Poslije privatizacije, u zgradi Regionalne televizije, koja je u potpunosti u vlasništvu Grada, što dokazuje i nanjnovija lista nepokretnosti, biće smještene uprave nekoliko javnih preduzeća’’ kazao je Mahmutović.

Mahmutović je rekao da je, u namjeri da se zaštiti imovina Grada, angažovano privatno obezbjeđenje koje će čuvati zgradu u kojoj je smještena Regionalna televizija.

Mahmutović je na ovoj konferenciji naglasio i neophodnost da se istraži poreijklo kapitala potencijalnog kupca RTV Muhameda Zukorlića.

Izvor: Portal RTV Novi Pazar