Kupci u Novom Pazaru u nevjerici: Na rafovima marketa poljsko i češko mlijeko

0
450
blank
Foto: Twitter

Nestašica mlijeka i prazni rafovi u cijeloj Srbiji primorali su na to da se ovaj proizvod uveze pa umjesto mlijeka srpskih krava sada pijemo mlijeko iz Češke i Poljske.

Da će se to dogoditi najavio je i predsjednik Srbije koji je pre dvije nedjelje rekao da će Imlek uvesti 3.000 tona mleka iz Poljske, a Laktalis oko 6.000 litara iz Češke, tokom tri mjeseca, piše Nova.rs.

Ovo mlijeko već se nalazi po rafovima marketa širom Srbije, najjeftinije je 119 dinara, a najskuplje 156 dinara. U prodavnicama je i dalje gotovo nemoguće kupiti dobro poznatu domaću “kravicu” – uz ludu sreću, ako nađete litar ovog mlijeka sa 1.5% mliječne masti platićete ga 150 dinara.

U svim većim lancima u Novom Pazaru od jutros na policama može pronaći mijleko koje je uveženo iz Poljske i Češke. Cijena mlijeka češkog proizvođača “Mljekarna Kunin“ jutros je iznosila 119,99 dinara po jednom litru tetrapak pakovanja, dok je za isti takav prozvod poljske mljekare “Polmek“ potrebno izdvojiti 146,99 dinara.

Prodavci jutros nezvanično kažu da je interesovanje za ove proizvode uvećani, ali da mušterije ipak najviše traže mlijeko Imlek prozvođača kojeg je na stanju znatno manje nego ranije.

Izvor: Nova.rs