Nevjerovatan slučaj: Ušetala u banku, radnici joj izbrojili tuđih 1,3 miliona eura, pa mirno izašla

0
1604
blank
Foto: Promo/Lovćen banka

Crnogorska policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, s njenog računa podigla 1,3 milion eura.

Prema saznanjima Vijesti, iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtjevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M.O. Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Dan kasnije ona je s rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla. Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

blank
Foto: Vijesti.me / Policija traga za ženom sa ove fotografije

“Po nalogu tužioca preduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru.Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počinoca”, kazali su nezvanično iz policije.

Prema istim informacijama i u banci se sprovodi interna istraga. Iz te banke danas su saopštili da je NN lice uz upotrebu falsifikovanih dokumeneta počinilo “prevarnu radnju” na štetu jednog njihovog klijenta. Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

“Preduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cjelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcionisanje Banke”, saopštili su iz te banke.