Nije siguran na Cetinju: Inauguracija novog predsjednika Crne Gore bit će održana u Podgorici?

0
303
blank
Foto: Privatna arhiva

Inauguracija novog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića 20. maja bit će održana u Podgorici, najvjerovatnije u Skupštini Crne Gore.

Tradicija da šef države polaže zakletvu na Cetinju, čime stupa na dužnost, ove godine bi se time promijeniila zbog procjene policije da bi Milatović mogao biti ugrožen, pišu podgoričke “Vijesti”, pozivajući se na više izvora.

Inauguracija, odnosno svečano proglašenje predsjednika na sjednici Skupštine, održavala se u Vladinom domu na Cetinju, gdje je i rezidencija predsjednika države. Tamo počinje i svako redovno proljećne i ljetnje zasjedanje parlamenta, odnosno održava se prva sjednica.

Iz Uprave policije su rekli da je u toku postupak izrade bezbjednosne procjene inauguracije na Cetinju, kao i pripreme obezbjeđenja samog događaja. Oni su time odgovorili na pitanje “Vijesti” da li su uradili procjenu bezbjednosti svečanog proglašenja predsjednika na Cetinju.

Milatovića je, prije predsjedničke konvencije na Cetinju 10. marta, podsjećaju vijesti.me, napala grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gdje je bio zakazan događaj. Najprije su protestovali a zatim vrijeđali Milatovića, nakon čega su ga napali kada je ulazio u zgradu.

Njega i partijske kolege je sa Cetinja sprovela policija.

Milatović, kao kandidat Pokreta Evropa sad je u drugom krugu predsjedničkih izbora 2. aprila pobijedio aktuelnog šefa države i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Izvor: Vijesti.me