Pogledajte šta “portparol” velikosrpske ideje govori o konačnom obračunu sa Crnogorcima, a Joanikije odobrava

0
787
blank
Foto: vijesti.me/Screenshot

U nedjelju je na Cetinju zakazano ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija, iako je veći dio crnogorske javnosti protiv toga, odnosno mjesta gdje je ceremonija zakazana. 

Podgorička Pobjeda.me je podsjetila kako se Joanikije ponašao prije dvije godine kada je prisustvovao na promociji knjige “Crnogorski separatisti” srbijanskog historičara i glasnogovornika velikosrpske ideje Aleksandra Rakovića. Tadašnji vladika Joanikije je suštinski podržao fašistički nastup apologete “srpskog sveta”.

“U jednom momentu, njih 100 hiljada ostat će protiv nas 7,5 miliona! A onda će biti prilike da sa njima razgovaramo kako dolikuje – kazao je Raković, jasno praveći aluziju da će Crnogorci u Crnoj Gori biti – istrijebljeni”, piše Pobjeda.

Govornik je bio burno pozdravljen, a sljedeći koji se obratio egzaltiranoj masi bio je – Joanikije Mićović. Ne samo da riječju nije osudio fašistički nastup Rakovića, već je poručio da je mnogo naučio od “mladog historičara”.

“Raduje me kad ljudi od talenta i znanja postižu ovakve rezultate i kad se bave ovakvim temama kao što se bavi dr. Aleksandar Raković. Mlad je čovjek, ali već više decenija se bavi temom Crne Gore i pravo da vam kažem dosta sam od njega naučio. I od onoga što sam pročitao iz njegovih naučnih radova i još više iz njegovih redovnih obraćanja javnosti”, kazao je Joanikije.

Izvor: Pobjeda.me