Poletio prvi avion na liniji Kraljevo–Istanbul

0
391
blank

Sa Aerodroma “Morava” u Lađevcima jučer je poletio prvi avion na relaciji Kraljevo–Istanbul. Na ovoj ruti letjeće se dva puta nedeljno, srijedom i subotom.

Direktor Aerodroma “Morava” u Lađevcima Dragan Bugarinović kaže za RTS da će se let na relaciji Kraljevo–Istanbul–Kraljevo realizovati naredne dvije godine dva puta neddeljno, svake srijede i subote.

“Interesovanje putnika za Istanbul sa ovog aerodroma je veliko, ako bude bilo potrebe uvešće se i dodatni avioni. Karte za ovaj let su puštene tek pre sedam dana i zadovoljni smo brzinom prodaje karata”, naveo je Bugarinović.

“Er Srbija” saopćava da je Istanbul postao prva destinacija do koje se leti sa sva tri aerodroma u Srbiji.

“Uvođenjem redovnih letova između Kraljeva i Istanbula, grad na Bosforu postao je prva destinacija u našoj mreži do koje se letovi obavljaju sa sva tri aerodroma u Srbiji. Drago nam je što na taj način pružamo značajan doprinos jačanju povezanosti naše zemlje sa Turskom. Posebno nas raduje što putnicima iz regiona Zapadne Srbije i Šumadije olakšavamo putovanje do jedne od naših najpopularnijih destinacija,” izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u “Er Srbiji”.

Putnici srpske nacionalne avio-kompanije karte za letove na ovoj liniji mogu pronaći po cijeni od 3.068 dinara po smeru, dok je najniža cena povratne karte 6.844 dinara. Letovi između Kraljeva i Istanbula realizovaće se turboelisnim avionom ATR72, ističe se u saopćenju.

Nakon uspostavljanja rute do Istanbula, putnike “Er Srbije” tokom ljetnje sezone očekuje i uvođenje sezonskih letova na linijama Kraljevo–Solun i Kraljevo–Tivat.

Nacionalna avio-kompanija će na novim linijama iz Kraljeva letjeti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

Izvor: RTS