Policija upala u kuću ubice sa Cetinja: Objavljeno koliko je novca pronađeno

0
1145
blank
Foto: Twitter/Pretres kuće Vuka Borilovića

Iz Uprave policije crnogorskim Vijestima je zvanično saopćeno da je pretresom kuće Cetinjanina Vuka Borilovića pronađeno 4.200 eura i osam metaka za lovačku pušku.

Kuća Borilovića, kako je saopćeno, pretresena je po naredbi nadležnog sudije za istragu.

Takođee policija je saopćila da na kući masovnog ubice Vuka Borilovića nije pronašla kamere, ali su izuzeli snimke nadzornih kamera postavljenih na nekoliko objekata u blizini.

To su “Vijestima” odgovorili iz Uprave policije, objasnivši da na kući Borilovića na Cetinju, u naselju Medovina, nema video nadzora:

“Tačnijom provjerom – kamere nisu pronađene. S nekoliko lokacija policija je izuzela snimke sa video nadzora za koje se smatra da mogu dati podatke o navedenom događaju”, kazali su iz UP Crne Gore.

Podsjetimo, 34-godišnji Cetinjanin ubijen je nakon što je prethodno usmrtio deset komšija, među kojima dvoje djece, a teško ranio njih šestero.

Njega je navodno ubio njegov komšija prema tvrdnjama nadležne tužiteljke Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice. U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su dvije ranjene osobe, dok je četvero ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.