Predsjednik opštine Budva osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge

0
381
blank
Screenshot/YouTube/Dan

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO), nakon što je jutros uhapšen u akciji Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT tereti Božovića za stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, potvrdio je portalu Pobjeda portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Božović je uhapšen rano jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. On će biti sproveden u Specijalno državno tužilaštvo.

“Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode predsjednika Opštine Budva M.B. jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopćio je Pobjedi portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije koje koristi Božović.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, u akciji je uhapšeno još nekoliko osoba iz više crnogorskih gradova.

Ko je Božović

Božović je predsjednik Opštine Budva, a na funkciji menadžera te Opštine bio je u periodu od 10. januara 2017. do 13. oktobra 2020. godine.

Na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Kao poslanik, bio je član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, član Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i zamjenik člana Stalne delegacije pri Interparlamentarnoj uniji (IPU).

Prethodno, od 2005. do 2020. godine, biran je za odbornika u Skupštini Opštine Budva.

Izvor: Pobjeda.me/Vijesti.me