Put Novi Pazar-Tutin biće otvoren sredinom septembra

0
697
blank
Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, izjavio je danas da će rekonstruisani put Novi Pazar-Tutin biti pušten u saobraćaj do sredine septembra i naglasio kako se radi na velikom broju infrastruktirnih projekata u Republici, uprkos ratu u Ukrajini i energetskoj krizi.

“Nismo se povukli ni sa jednog infrastruktunog projekta. Radimo na 10 autoputeva i brzih saobraćajnica, svuda se odvijaju intenzivni radovi”, rekao je Momirović za Tanjug.

Ministar je izneo očekivanje da dionica Moravskog koridora do Kruševca bude gotova do kraja godine, a da u februaru ili martu 2023. Valjevo dobije brzu saobraćajnicu do Lajkovica i auto-puta “Miloš Veliki”.

Naveo je kako bi obilaznica oko Beograda trebalo da bude spojena sa auto-putem za Niš kod Bubanj potoka tokom marta naredne godine.

Projekat rekonstrukcije magistrale Novi Pazar – Tutin vrijedan je 24 miliona eura, a država je sredstva obezbedila uzimajući kredit od Turske. Radovi su počeli 2019. godine, a izvodi ih turska kompanija “Tasyapi”, što je i bio jedan od uslova dobijanja kredita.