Sandžački retrovizor / Kako je vlast u Novom Pazaru zaglavila na sudu zbog duga za ćevape

0
1831
blank

SANDŽAČKI RETROVIZOR: Novopazarska vlast na sudu zbog ćevapa (RTS, 5. mart 2009. godine)

Novopazarska vlast moraće da plati ugostiteljskoj radnji “Šadrvan” četvorogodišnji dug za ćevape u iznosu od šest miliona dinara. Pojedeno 600.000 ćevapa, ili u prosjeku 600 dnevno, javio je RTS.

Kako je preio Javni servis Srbije, Gradskoj vlasti u Novom Pazaru je tih dana ( mart 2009.) stiglo sudsko rješenje za izvršenje, u korist Samostalne ugostiteljske radnje “Šadrvan” u iznosu od šest miliona dinara.

Ova radnja je poznata i kao “Ćevabdžinica kod Jonuza”, a dug je napravljen tokom četiri godine, kada je na čelu lokalne samouprave bio sadašnji ministar bez portfelja, Sulejman Ugljanin.

Grad će tako zbog ćevapa morati na sudsku parnicu. Cijena jednog ćevapa je u prosjeku 10 dinara, tako da je za 1.040 dana, prostom računicom, bivša gradska vlast pojela gotovo 600.000 komada ćevapa, ili u prosjeku 600 dnevno.

U Gradskom pravobranilaštvu očekuju da će im naplata dugovanja stići iz još tri poznata novopazarska restorana, ali napominju da će uložiti žalbe jer tek na sudu treba da utvrde ko je potpisivao te račune.

Izvor: RTS