Sandžački retrovizor / Rahić: Rasim Ljajić je najznačajniji političar u Srbiji

0
2342
blank

SANDŽAČKI RETROVIZOR: Esad Rahić (Sandžak Haber, 9. mart 2016. godine)

U osvit vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji 24. marta 2016. godine historičar Esad Rahić objavio je kolumnu na portalu Sandzakhaber.net pod naslovom “Godine koje su pojeli skakavci” u kojoj sa oduševljenjem i u superlativima govori o lideru SDP-a Rasimu Ljajiću i njegovoj politici.

“Gospodin Ljajić je drugi političar po političkoj težini i značaju u Republici Srbiji. Kako na listima, tako i u stvarnosti, gospodin Ljajić je trenutno najznačajniji političar u Republici Srbiji, odmah iza gospodina Aleksandra Vučića. Ali kao i uvijek najteže je biti propovjednik u svome mjestu. Najteže je svoje ljude ubijediti u vlastite vrijednosti i kvalitete, iako su one više nego očigledne. Ali ipak, ovaj put, glasači će 24. aprila reći odlučno ne političkim iluzionistima koji su ovom narodu obećanjima u koja ni sami ne vjeruju potrošili bespovratno 25 proteklih godina i jasno politički da lideru i stranci koji govore jezikom istine i sigurne i realne sadašnjosti i budućnosti. Nama ne trebaju politička braća Grim i Domanovićeve vođe.

Nama treba intelektualno i politički zrela i formirana ličnost kakav je gospodin Ljajić koji će nas čvrsto i racionalno trasiranim političkim putem dovesti do ljepše i prosperitetnije budućnosti. Ja sam siguran da će 24. aprila definitivno pobijediti istina, a konačno izgubiti laž”, navodi u tekstu Rahić.

Ovih dana Rahić najavljuje da će biti na čelu liste “neovisnih intelektualaca” koja će uzeti učešće na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće 4. novembra i koja će se, prema njegovim riječima, boriti za depolitizaciju najvažnijeg nacionalnog i predstavničkog tijela bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.