Sandžački retrovizor: Ugljanin očekuje poziv u vladu

0
1355
blank

Nekada, prije 8 godina, SDA Sulejmana Ugljanina očekivala je poziv Vučića da uđe u srpsku vladu. Taj poziv je izostao, a nakon toga Ugljanin je zaoštrio retoriku i krenuo sa pričom o autonomiji. Evo kako je to izgledalo prije 8 godina u izvještaju RTS-a:

SANDŽAČKI RETROVIZOR: Sulejman Ugljanin (RTS, 17.03.2014.)

Sulejman Ugljanin zadovoljan je ostvarenim izbornim rezultatom i očekuje poziv predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u budućoj vladi.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatom i da očekuje poziv predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u budućoj vladi.

Ugljanin je ocijenio da je rezultat SDA Sandžaka značajniji zbog činjenice da su jedina bošnjačka stranka koja je samostalno izašla na izbore.

“Na izbore smo izašli samostalno, kao bošnjačka stranka koja 24 godine u kontinuitetu štiti interese Bošnjaka u Srbiji. Narod nam je ukazao veliko poverenje. Od svih stranaka u Sandžaku imali smo najbolji rezultat i ponosni smo zbog toga”, rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare.

On je naveo i da je izborni rezultat njegove partije plod rada na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji, a u koja spadaju i sandžačke opštine.

Ugljanin zbog toga očekuje i poziv lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u radu buduće vlade.

“S obzirom na velike rezultate koje smo ostvarili na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji i to sa veoma malim i jeftinim, ali sposobnim timom, sa punim pravom očekujem da nas Vučić pozove”, rekao je Ugljanin.

On je dodao i da je SDA Sandžaka, kao bošnjačka manjinska strana, prethodnoj vladi dala demokratski legitimitet i da i oni dele zasluge za uspehe koje je ona postigla.

Prema posljednjim podacima Republičke izborne komisije (RIK), SDA Sandžaka osvojila je 34.015 glasova, odnosno tri poslanička mandata.