Sandžački retrovizor / Ugljaninova SDA čeka poziv SNS

0
1698
blank

Nekada, prije 6 godina, SDA Sulejmana Ugljanina očekivala je poziv Vučića da uđe u srpsku Vladu. Taj poziv je izostao, a nakon toga Ugljanin je zaoštrio retoriku i krenuo sa pričom o autonomiji. Evo kako je to izgledalo prije 6 godina.

(Agencija Beta, 8.04.2014. ) SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina očekuje razgovor sa SNS o formiranju nove Vlade, izjavio je danas portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević.

“Kao parlamentarna stranka, jedina legitimna da predstavlja Bošnjake u Skupštini Srbije, očekujemo razgovore koje je najavio Vučić. Spremni smo da iznesemo naš plan, a dosadašnji rezultati u svim oblastima nas kvalifikuju kao ozbiljne partnere sa ozbiljnim planom, znanjem i mogućnostima”, rekao je Gudžević agenciji Beta.

Gudžević je istakao da je cilj SDA Sandžaka kvalitetan i efektivan dogovor koji će obezbijediti djelotvorno učešće Bošnjaka i legitimnih bošnjačkih predstavnika u državnim organima na svim nivoima i dogovor o nastavku saradnje na obezbeđivanju održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja.

Izvor: Beta