Sandžački retrovizor / Vučić: Dovodim investitore u Novi Pazar, hvala vam na ovakvom dočeku

0
1193
blank

Predsjednik Republike Srbije i Srpske napredne stranka Aleksandar Vučić obratiće se na predizbornom skupu u dvorani Pendik u Novom Pazaru, koji je zakazan za nedjelju, 19. marta.

“Prisutni će čuti i naše velike planove, samim tim i koliko novca će biti potrošeno za različite projekte u našem kraju. Mislim da je to zaista jedan veliki povod da 3. aprila proslavimo pobjedu i potom nastavimo da radimo na realizaciji naših krucijalnih ideja i planova s ciljem da Novi Pazar i Sandžak i dalje razvijamo”, najavio je potpredsjednik SDP Husein Memić.

A pogledajte šta je sve Aleksandar Vučić najavljivao i obećavao građanima Novog Pazara na predizbornom skupu 13. marta 2014. godine.

SANDŽAČKI RETROVIZOR: Vučić u Novom Pazaru (Tanjug, 13.03.2014.)

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je večeras u Novom Pazaru da Srbiji nisu potrebni međunacionalni sukobi i trvenja.

Vučić je rekao da ljudi ne smeju da se razlikuju po tome ko kojoj veri pripada, već samo po tome ko je pošten, a ko lopov i ko radi više i uspešnije.

“Najlakše je proizvesti nacionalne sukobe i trvenja, ali nama Bošnjacima i Srbima i nikome to nije potrebno, i nikada neće biti potrebno”, poručio je Vučić na završnoj predizbornoj konvenciji koalicije koju predvodi SNS, a čiji je deo i SDPS Rasima Ljajića.

Lider naprednjaka je rekao da to govori, jer zna kako je i sam u prošlosti grešio i kako je mislio prije 20 godina.

“Ali život pametne ljude nečemu nauči, a oni koji nisu pametni mogu tri života da žive, ništa neće naučiti”, rekao je Vučić.

On je naveo da je nenamerno napravio problem stranci Rasima Ljajića u Novom Pazaru, jer su njihovi politički protivnici vodili najgoru negativnu kampanju, prikazujući spotove sa “stvarima izvučenim iz konteksta pre 20 godina”.

“Valjda nisu mogli da kažu da sam nešto ukrao ili slagao, pa su se vratili 20 – 30 godina unazad falsifikujući sve”, rekao je Vučić.

Lider SNS je naveo da o svojim političkim protivnicima neće da kaže nijednu ružnu riječ, ali ne zato što ih se plaši, već, kako je rekao, ćuti “da im sačuva obraz od njihove sramote”.

Vučić je Novopazarcima poručio da zna da su ih mnogi političari obmanjivali i da su u Novi Pazar dolazili po glasove, a poslije su ga zaboravljali, ali da im on obećava da će Novi Pazar posle izbora biti bogatiji i da ga “drže za reč”.

On je najavio da šeik Abdulah, brat šeika Muhameda, sutra dolazi u Srbiju i ostaje četiri dana, da je već razgovarao s njim da upravo u Novom Pazaru ulaže u bolnice, ali i otvaranje malih pogona i fabrika, navodeći da u Novom Pazaru ne može da bude 60 odsto mladih koji su nezaposleni.

Zahvaljujući se Novopazarcima na dočeku, Vučić ih je pozvao da izađu 16. marta na izbore i izaberu evropski put Srbije i bolji život za sebe i svoju djecu.