Tužilaštvo Crne Gore pokrenulo istragu o nabavci oružja za Srpsku pravoslavnu crkvu

0
365
blank

Više državno tužilaštvo Podgorice ispitat će navode da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Škaljari uoči parlamentarnih izbora 2020. godine razgovarali o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu.

Mediji u Crnoj Gori su objavili kako je Cetinjanin Riso Mijanović, kojeg povezuju sa škaljarcima, razmjenjivao o ovoj temi poruke preko kriptovane SKY ECC aplikacije s Kotoraninom Nikolom Dedovićem.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima koje se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020. godini. U daljem toku postupka preduzet će se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu”, piše u saopćenju koje potpisuje rukovoditeljka VDT Podgorica viša tužiteljka Lepa Medenica, pišu Vijesti.

Dedović je brat sada već pokojnog Igora Dedovića, koji je bio jedan od vođa organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku kalašnjikova u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik.