Vuksanović Stanković objasnila Vulinu: Rezolucija o genocidu u Srebrenici je civilizacijska vrijednost

0
1729
blank
Screenshot

Vulin nas je napao da smatramo da je Srbija genocidna država. Niko nikada u Crnoj Gori nije to izjavio. Nije genocidna jedna država ili narod nego pojedinci i vlast koja zagovara takvu politiku, kazala je Draginja Vuksanović Stankoviću, šefica poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Crne Gore u emisiji “Aritmija” Gradske RTV.

“Čudno je to što on govori o Srbiji kao genocidnoj tvorevini, a mi smo glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koji se dogodio na teritoriji druge države, što znači da Vulin i Srbija i dalje kroz te izjave pokušavaju da sprovedu velikosrpske projekte. Ili smatraju da je Republika Srpska dio Srbije. Niko od nas nikada nije izjavio da su Srbi genocidan narod, to je samo dio političke manipulacije koju sprovode, kojom žele da stvaraju podjele i šire ideju Srpskog sveta”, kazala je poslanica Vuksanović Stanković.

Dodaje da nije sramota što su u crnogorskom parlamentu glasali za Rezoluciju koja osuđuje genocid nad jednim narodom, već da su to civilizacijske vrijednosti.

Komentarišući zadržavanja crnogorskih poslanika na graničnim prelazima sa Srbijom, ministar policije Srbije Aleksandar Vulin je naveo da se ta mjera odnosi na one koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“Te mjere nikada nisu bile primijenjene na građane Crne Gore, koji su u Srbiji dobrodošli, već na poslanike koji su glasali da je Srbija genocidna država. Sram ih bilo, i ne znam šta traže u Srbiji. Ne znam kako ih nije sramota da dođu na Vračar da obilaze svoje stanove i da vide hoće li još nešto kupiti u, kako oni misle, odvratnoj genocidnoj državi koja je napravila genocid u Srebrenici. Sram ih bilo, žao mi je što dolaze u Srbiju i što se prave kao da ništa nisu glasali i uradili”, rekao je Vulin.

On je kazao da ga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije molio, već je izdao naređenje o prestanku zadržavanja crnogorskih poslanika.

“On je predsjednik svih Srba, a ja kao ministar unutrašnjih poslova sam dužan da slušam i poštujem odluke predsjednika svih Srba. Ovo je organizovana i uređena država, nismo mi Crna Gora”, istakao je Vulin.

Vulin je ponovio da je sramno što je crnogorski parlament, kako kaže, izglasao da je Srbija genocidna tvorevina.

“Parlament Albanije nije glasao za to da je Srbija genocidna, a vi ste glasali za to. I onda dođete na Vračar ne biste li obišli deset stanova, ili kupili jedanaesti”, poručio je Vulin nakon nedavne posjete premijera Abazovića Beogradu.