Žestok istup mitropolita Mihaila: SPC je svetosavska crkva pseudoreligije i mračnjaštva

0
490
blank

Nisam zatečen informacijom, da je Srpska crkva namjeravala pred parlamentarne izbore 2020. godine, kupiti stotinu kalašnjikova namijenjenih kriminalcima, koji su, u slučaju neuspjeha na izborima, trebali potaknuti građanski rat u Crnoj Gori, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo o aferi o kojoj danima pišu crnogorski mediji.

Naime, prema još nepotvrđenim podacima koji su došli iz sigurnosnih službi iz razgovora dva pripadnika “škaljarskog klana” saznalo se da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori bila spremna finansirati nabavku 100 kalašnjikova uoči parlamentarnih izbora.

“Srpska crkva svojom prirodom nije kršćanska, nego svetosavska crkva, koja naučava pseudoreligiju i mračnjaštvo koji se očituji na najbrutalni način”, istaknuo je Mihailo.

“Nabavljali kalaašnjikove preko škaljarskog klana”

Metropolit Crnogorske pravoslavne crkve, Mihailo, prokomentirao je tako prepiske sa Sky aplikacije koje svjedoče preko škaljarskog kriminalnog klana.

“Vaseljenski je poznata kao podstrekač genocida i zločina u Drugom svjetskom ratu i tokom ratova u bivšoj zajedničkoj domovini nad svima drugima i drugačijima, posebno Bošnjacima kao muslimanima. Podršku ima od mnoštva pseudonaučnika koji nemaju kredibilitet u naučnoj zajednici.

Oni su pomogli da se njeni vjerujući ekstremno anticrnogorski radikaliziraju, i u zemlji konsolidiraju svojevrsnu duhovnu diktaturu koja pribjegava nasilju ali i inteligentnoj, fašistički usmjerenoj propagandi. Tako su normalizirali zlo i radikalizirali ljude u Crnoj Gori, i na temelju rasističkih teorija 19. vijeka raspirili mržnju prema Crnogorcima i Crnoj Gori”, objašnjkava Mihailo.

“Stoluje na Cetinju, a hara po Crnoj Gori”

Glava svetosavske crkve, dodaje Mihailo, stoluje na Cetinju, a hara po Crnoj Gori, počevši od razaranja humaka(tumula) na Rumiji i kulta Svetoga Vladimira 2005. godine, zaključno sa rušenjem ustavnoga poretka takozvanim litijama 2020. godine, koje su ustvari bile ustanak protiv civilizacije i državnoga reda i poretka.

“Po ko zna koji put molimo vlasti da povedu računa i spriječe zlo i nesreću vidljivu iza svetosavskih mantija koje se vijaju po Cetinju, prije nego se nešto desi”, zaključio je Mihailo.