Na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave: Nakon pet godina otvorena Ljetnja pozornica

0
176
blank
Foto: KC Novi Pazar

Ljetnja pozornica, postavljena na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave, svečano je otvorena večeras, pet godina nakon što je prvi put najavljena njena izgradnja.

Direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Belojica kazao je da su otvaranjem Ljetnje pozornice grad i umjetnici dobili novi prostor gdje se mogu izvoditi različiti performansi, od koncerata i pozorišnih predstava do književnih večeri, prenosi radio Sto plus.

On je dodao i da se radovi na rekonstrukciji Kule motrilje “privode kraju” i najavio rekonstrukcije Kule džephane i Bezistana (južnog bastiona) tokom ljeta.

Izgradnja Ljetnje pozornice na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave najavljena je krajem 2016. godine, uz obećanje da će biti otvorena na ljeto sljedeće godine, ali je nekoliko tendera propalo, uglavnom zbog toga što su zainteresovane kompanije tražile znatno više novca nego što je bila procijenjena vrijednost radova.

blank
Foto: KC Novi Pazar

Nakon promjene prvobitnog projekta, u oktobru prošle godine raspisan je novi tender, vrijedan 12,5 miliona dinara, koji je uspešno realizovan.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ensar Škrijelj rekao je da je otvaranje Letnje pozornice samo nastavak projekata koji su realizovani ili su u planu.

“Za mjesec dana otvaramo potpuno rekonstruisanu i rehabilitizovanu Kulu motrilju sa gradskom česmom”, kazao je Škrijelj.

Projekat izgradnje Ljetnje pozornice finansiralo je Ministarstvo trgovine i telekomunikacija.

Izvor: Radiostoplus.com