Novi broj novopazarskog zbornika krajem decembra

0
1082
blank

Novi, 39. broj stručno naučnog časopisa Novopazarski zbornik je u pripremi i iz štampe će izaći krajem decmbra, rekao je danas direktor muzeja “Ras” u Novom Pazaru Fuad Baćićanin.

On je za radio Sto plus rekao da će u novom broju zbornika biti zastupljeno 17 radova, koji su pristizali iz našeg kraja, ali i susednih gradova.

“Imamo radove iz Sarajeva, Beograda, Kragujevca i šireg dela regiona pa možemo reći da će ovaj zbornik biti međunarodnog karaktera. I ovog puta radovi su iz oblasti arheologije, etnologije, lingvistike, prava a tu su i dva izvještaja sa arheoloških iskopavanja koja su rađena ove godine”, rekao je Baćićanin.

On je naglasio da su realizaciju novopazarskog zbornika finansirali muzej “Ras” i grad Novi Pazar, jer Ministarstvo kulture već dvije godine ne odobrava sredstva za ovaj projekat.

“Nismo dobili obrazloženje zašto ni prošle a ni ove godine Ministarstvo kulture nije odobrilo sredstva za štampanje zbornika, pa će novi broj djelimično finansirati muzej, a veći dio troškova snosiće grad Novi Pazar”, dodao je Baćićanin.

Prvi broj ovog naučnog časopisa štampan je 1977. godine.