Počinje prijavljivanje za muzičko takmičenje Glas Zemana

0
588
blank

U sklopu World Music Festa Zeman koji će biti održan od 28. do 30. jula 2022. godine u Novom Pazaru, kao i prethodnih godina, održaće se takmičenje Glas Zemana, s namjerom očuvanja balkanske muzike.

Ovo takmičenje je do sada okupljalo desetine izvođača iz cijele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz cijelog svijeta i postanu deo internacionalne umjetničke mreže.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da pošalju video snimak ličnog izvođenja zajedno sa osnovnim informacijama na adresu [email protected] najkasnije do 10. jula 2022. godine.

Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska djela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana.

Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, delo se prijavljuje sa postojećim aranžmanom.

Stručni žiri, sačinjen od akademskih muzičara, odabraće osam najboljih izvođača koji će se predstaviti uživo na festivalu.

Pobjednike očekuju novčane nagrade u iznosu od 500 eura za prvo mjesto, 300 eura za drugo i 200 eura za treće osvojeno mjesto.