Završeni književni susreti Muhamed Adbagić

0
617
blank
Foto: SANA

Književni opus Muhameda Abdagića još uvijek je nedovoljno istražen, njegova djela su malo čitana, a impozantan obim materijala još uvijek je samo u rukopisu, zaključeno je na okruglom stolu “Poezija pored politike“, kojim su završeni Književni susreti “Muhamed Abdagić“ u Sjenici

Sekretar Kulturno-prosvjetene zajednice Sedat Vrcić rekao je da su na ovom događaju otvorene mnoge značajne teme, među kojima je i pitanje preostale građe i Abdagićevih rukopisa, prenosi portal radija Sto plus.

“Riječ je o desetini hiljada strana Abdagićevih rukopisa. Znamo da on nije mogao štampati i objavljivati sam, pa smatramo da smo mi kao društvo dužni da uradimo nešto po tom pitanju” , rekao je Vrcić.

blank
Foto: SANA

Jedan od učesnika okruglog stola profesor Predrag Jašović okarakterisao je ove 18. književne susrete kao događaj od izuzetnog kurtutološkog značaja, jer je okupio veliki broj eminentnih književnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Okruglom stolu prethodilo je književno veče na kome su književnici govorili o Muhamedu Abdagiću, čitali i kazivali delove njegove poezije, ali i svojih književih djela.

Izvor: Radiostoplus.com