Close Menu
Sandzacke.rs
  • Vijesti
    • Sandžak
    • Regija
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Crna Gora
    • Srbija
    • Dijaspora
  • Sport
  • Kultura
  • Bošnjaci
  • Stav
  • Magazin
  • Lifestyle
  • Retrovizor
Facebook X (Twitter) Instagram
Sandzacke.rs
  • Vijesti
    • Sandžak
    • Regija
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Crna Gora
    • Srbija
    • Dijaspora
  • Sport
  • Kultura
  • Bošnjaci
  • Stav
  • Magazin
  • Lifestyle
  • Retrovizor
Facebook X (Twitter) Instagram
Sandzacke.rs
Home»Lifestyle»Hrana i piće»Pešterski gastronomski specijaliteti predstavljeni u Beogradu
Hrana i piće

Pešterski gastronomski specijaliteti predstavljeni u Beogradu

Sandzacke.rsBy Sandzacke.rs28/12/2018Nema komentara1 Min Read
Podijeli Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr Email Copy Link
blank
Foto: Katarina Tomović
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email Copy Link

Projekat “12 veličanstvenih” okončan je u subotu 22. decembra u Beogradu predstavljanjem preostalih šest domaćinstava izlagača koji su predstavili svoju gastronomsku ponudu u Gastronaut baru, prenosi portal Dan u Beogradu.

U okviru projekta “12 veličanstvenih” odabrano je 12 autentičnih gastro proizvoda iz različitih, regionalno ravnomerno raspoređenih mjesta Srbije.

Tokom projekta “12 veličanstvenih”, predstavljeni su med, kiselo mlijeko, začinsko bilje, kajmak, krompir, vino, kupus, rakija, jagnjetina, paprika, ajvar, kulen i kačkavalj.

blank
Foto: Katarina Tomović

Sjeničkoj jagnjetini jednostavno nije potreban dodatak, ali uz malo sira i krompira, prosto se topi pod nepcima. Ovoga puta predstavljena je jagnjetina iz seoskog turističkog domaćinstva “Stari jasen”.

U ime Sjenice, na manifestaciji su se pojavili predstavnici Regionalne turističke organizacije Sandžaka pružajući posetiocima informacije o gastronomskoj, ali i turističkoj ponudi pešterske regije.

“Ovo je prvi put da Regionalna turistička organizacija, ili bilo ko iz našeg kraja zemlje dolazi na ovakvu manifestaciju i da predstavi svoju ponudu. Mi smo sjeničkom jagnjetinom pokušali da predstavio sjenički kraj. Osim jagnjetine, posebni specijaliteti tog kraja jeste i sjenički sir, već poznat širom Srbije. Cio taj pešterski kraj je poznat kao rudnik zdrave hrane i raznovrsne gastronomske ponude”, istakao je Adis Mulić, sekretar Regionalne turističke organizacije Sandažaka.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Copy Link
Previous ArticleMuzej Ras / Promocija monografije “40 godina Novopazarskog zbornika”
Next Article Održana svečana sjednica Skupštine grada Novog Pazara
blank
Sandzacke.rs

Vezani članci

Miris i ukus kojima je teško odoljeti: Napravite poticu – slovensku verziju štrudle

21/10/2025

Jeste li čuli za nabeez vodu? Piće koje je poslanik Muhammed posebno preporučivao tokom ramazana

09/03/2025

Za večerašnji iftar pripremite gulaš iz rerne: Okus će vas oduševiti

05/03/2025
Add A Comment
Leave A Reply Cancel Reply

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

NAJNOVIJI ČLANCI

Amerikanci sada od Vučića traže da se Rusi u potpunosti povuku iz Naftne industrije Srbije

Zajednička hutba u Crnoj Gori povodom 101 godine od Šahovića: “Sjećanje je obaveza, zaborav opasnost”

Učenici Tehničke škole i Škole za dizajn tekstila i kože uskoro dobijaju modernu fiskulturnu salu

Umihana Rašović: Glas Bošnjaka u Švedskoj koji poziva Evropu na odgovornost za zločine u Bosni

Kokarda ne može da grli nikoga i nikada, ona je simbol ubijanja Bošnjaka i muslimana

Žena BMW-om udarila maloljetnog pješaka u Novom Pazaru, ljekari mu se bore za život

Baćićanin opet “alarmira”: Ko je kriv za DUNP? Svi osim BNV-a

Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
  • O nama
  • sandzacke.novine@gmail.com
  • privacy
  • Impressum
© 2011-2025 Sandzacke.rs. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.