Close Menu
  • Vijesti
    • Sandžak
    • Regija
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Crna Gora
    • Srbija
  • Sport
  • Kultura
  • Bošnjaci
  • Stav
  • Magazin
  • Lifestyle
  • Retrovizor
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
Sandzacke.rs
PRETPLATA
  • Vijesti
    • Sandžak
    • Regija
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Crna Gora
    • Srbija
  • Sport
  • Kultura
  • Bošnjaci
  • Stav
  • Magazin
  • Lifestyle
  • Retrovizor
Sandzacke.rs
Home»Lifestyle»Hrana i piće»Pešterski gastronomski specijaliteti predstavljeni u Beogradu

Pešterski gastronomski specijaliteti predstavljeni u Beogradu

Sandzacke.rs28/12/20185
Podijeli Facebook Twitter Copy Link Email Telegram
Foto: Katarina Tomović
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email Copy Link

Projekat “12 veličanstvenih” okončan je u subotu 22. decembra u Beogradu predstavljanjem preostalih šest domaćinstava izlagača koji su predstavili svoju gastronomsku ponudu u Gastronaut baru, prenosi portal Dan u Beogradu.

U okviru projekta “12 veličanstvenih” odabrano je 12 autentičnih gastro proizvoda iz različitih, regionalno ravnomerno raspoređenih mjesta Srbije.

Tokom projekta “12 veličanstvenih”, predstavljeni su med, kiselo mlijeko, začinsko bilje, kajmak, krompir, vino, kupus, rakija, jagnjetina, paprika, ajvar, kulen i kačkavalj.

blank
Foto: Katarina Tomović

Sjeničkoj jagnjetini jednostavno nije potreban dodatak, ali uz malo sira i krompira, prosto se topi pod nepcima. Ovoga puta predstavljena je jagnjetina iz seoskog turističkog domaćinstva “Stari jasen”.

U ime Sjenice, na manifestaciji su se pojavili predstavnici Regionalne turističke organizacije Sandžaka pružajući posetiocima informacije o gastronomskoj, ali i turističkoj ponudi pešterske regije.

“Ovo je prvi put da Regionalna turistička organizacija, ili bilo ko iz našeg kraja zemlje dolazi na ovakvu manifestaciju i da predstavi svoju ponudu. Mi smo sjeničkom jagnjetinom pokušali da predstavio sjenički kraj. Osim jagnjetine, posebni specijaliteti tog kraja jeste i sjenički sir, već poznat širom Srbije. Cio taj pešterski kraj je poznat kao rudnik zdrave hrane i raznovrsne gastronomske ponude”, istakao je Adis Mulić, sekretar Regionalne turističke organizacije Sandažaka.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Vezani članci

Jeste li čuli za nabeez vodu? Piće koje je poslanik Muhammed posebno preporučivao tokom ramazana

09/03/2025

Za večerašnji iftar pripremite gulaš iz rerne: Okus će vas oduševiti

05/03/2025

Prijedlog za iftar: Ovo je najjednostavniji način da pripremite musaku

03/03/2025
NAJNOVIJI ČLANCI

Otvorena kancelarija “Zlatne Reke”: Naša su vrata uvijek otvorena za građane Novog Pazara

23/05/2025

Opozicija sve ujedinjenija: Bojkotu sjednice Skupštine pridružila se i grupa građana “Složno za Tutin”

23/05/2025

Novi napad nožem u Hamburgu: Povrijeđeno 12 osoba, troje u kritičnom stanju

23/05/2025

Igralište kao turistička atrakcija i politički trofej: SDA Tutin od vladajuće stranke do fan kluba Memićevog ministarstva

23/05/2025

SPP Tutin poziva opoziciju na bojkot sjednice Skupštine: “Test iskrenosti u borbi za promjene”

23/05/2025
  • O nama
  • sandzacke.novine@gmail.com
  • privacy
  • Impressum
© 2011-2024 Sandzacke.rs

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.