Jesu li uske farmerke stvar prošlosti?

0
1033
blank
Foto: Shutterstock

Sudeći prema najnovijim trendovima na društvenim mrežama, ali i modnim dizajnerima kao što je Marc Jacobs te poznatim ličnostima poput Belle Hadid, uske farmerke uskoro bi mogle postati stvar prošlosti.

Glumice Katie Holmes i Tracee Ellis Ross te manekenka Bella Hadid prošetale su široki, neuredni traper – a posljednji u nizu pristaša širokih trapez pantalona jeste poznati modni dizajner Marc Jacobs, koji je novom trendu morao dati svoj jedinstveni pečat.

Jacobs je ove sedmice obukao traper širokih nogavica luksuznog brenda Balenciaga, a sve je dokumentovano objavama na njegovom Instagram profilu.

Prethodno je kultni brend Levi's početkom godine novom modnom kolekcijom najavio “vladavinu širokih nogavica”, a fotografije sa društvenih mreža i stil oblačenja modnih blogerki i influenserki sluti na isto.

Kada je u pitanju opstanak uskih nogavica, na društvenim mrežama su podijeljenja mišljenja između dvaju glavnih generacija – milenijalaca i generacije Z.

Dok se oni “stariji” zalažu za očuvanje trenda uskih pantalona, nova generacija Z, posebno na TikToku, otvoreno bojkotuje ovaj modni izbor te potcrtava kako su uske nogavice stvar prošlosti.

Također, na društvenim mrežama su ukazali da zapravo široke nogavice predstavljaju povratak mode 90-ih, što su “potkrijepili” brojnim fotografijama modnih izdanja iz tog perioda.

Bez obzira na pojašnjenja, otvoreni sukob dvaju generacija ne jenjava, a sudeći prema posljednjim kolekcijama modnih brendova generacija Z je blizu pobjede.

Izvor: Klix.ba