Nova Mis Njemačke 33-godišnja majka dvoje djece

0
1157
blank
Foto: Twitter

Nova Mis Njemačke je Anja Kallenbach, čiji izbor opravdava moto obnovljenog takmičenja – “Osnaživanje autentičnih žena”.

Anja Kallenbach je 33-godišnja majka dvoje djece, a pistom je prošetala u crnom odijelu. Finale nije moglo da se održi pred publikom, ali je emitovano preko YouTube-a, a gledaoci su mogli da vide na šta su organizatori mislili kad su najavili da će fokus biti na ličnosti kandidatkinja.

Anja Kallenbach je napustila školu prije nego što je napunila 17 godina, a danas je uspješna menadžerka i sa svojim partnerom vodi dvije firme za proizvodnju bicikala. Njen cilj na takmičenju bio je da podstakne žene da “rade šta god u čemu se osećaju dobro, bez obzira na to koliko imaju godina, kako izgledaju ili šta drugi ljudi kažu“.

U finalu je učestvovalo ukupno 16 žena, između 18 i 39 godina od kojih se prvenstveno očekivalo da pokažu da “imaju jasan cilj na umu i da su posvećene boljem sutra”.

blank
Foto: Philipp von Ditfurth/AFP/Profimedia

Ideja je promenjena je nakon optužbi da su takmičenja ljepote seksistička i prevaziđena, te da objektivizuju ženu, tako da su se sad u finalu našle žene koje imaju šta da kažu.

Jedna finalistkinja se bori protiv “terora mrđavosti”, druga kao bivši jehovin svjedok pokušava da upozori javnost na vjerske sekte, treća je aktivistkinja koja se bori protiv razlika u platama među polovima…

“Ne bih učestvovala na takmičenju za ljepotu“, rekla je Sintija Junghans, kandidatkinja iz Hesena, a prenosi DW. “Ko još treba da gleda nekog ko se šeta u bikiniju?“

Ipak, takmičarke su morale da govore i o onim tipičnim temama na izborima za mis, kao što su “porodica i dom” i “ljepota i njega”.