Borila se s leukemijom godinama, a tvrdi da ju je izliječio samo jedan sastojak

0
2090
blank
Dieneke Ferguson (Foto: Facebook)

Priča ove žene usitinu je fascinantna. Dieneke Ferguson čudesno je ozdravila nakon pet godina borbe s leukemijom, a tvrdi da za to nisu zaslužni nikakvi lijekovi, već samo sastojak koji se nalazi u jednom poznatom začinu.

Riječ je o kurkuminu, glavnom sastojku kurkume.

Kako ni ljekarima nije najjasnije kako je došlo do ozdravljenja, uzimaju u obzir opciju da se radi o prvom slučaju u kojemu su se ćelije raka povukle pred snažnim antioksidansom. Šesdesetsedmogodišnja Dieneke to uopće ne preispituje, ona se kune u djelotvornost toga dodatka prehrani.

Uzimala je, svakodnevno, kurkumin u kapsuli, i to 8 grama. Suplement je pila godinama, a u međuvremenu se njena bolest čudotvorno povukla, prenosi Daily Mail.

“Ovo je prvi slučaj u kojemu je kurkumin pomogao pri liječenju progresivne bolesti za razliku od konvencionalnog tretmana”, objavili su njeni ljekari u britanskom časopisu Case Reports.

Dieneke, naime, nikada nije primala hemoterapiju, a ni druge ‘konvencionalne’ lijekove, ali je pobožno uzimala kurkumin. Njeni liječnici naglašavaju kako obična kurkuma, kao začin, ne sadrži dovoljno visok udio ljekovitog sastojka, već se radi o posebnim suplementima s visokim udjelom kurkumina.