Dua Lipa kod Kurtija: Nemjerljiv doprinos Kosovu

0
543
blank
Foto: Anadolija

Premijer Kosova Albin Kurti ugostio je svjetski poznatu pjevačicu Dua Lipu, koja je na Kosovo došla povodom trećeg izdanja Međunarodnog muzičkog festivala “Sunny Hill”.

Kurti je čestitao Dui na fantastičnom uspjehu i pohvalio njen glas, muziku i nastupe na svjetskim pozornicama, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti joj je zahvalio na dostojanstvenom predstavljanju i promociji umjetničkih vrijednosti Kosova širom svijeta.

“Doprinos koji ste dali i dajete Kosovu je nemjerljiv”, rekao je premijer Kurti.

Pjevačica Dua Lipa zahvalila je premijeru na prijemu i ponovila svoje angažovanje i posvećenost promociji kosovskih umjetnika i talenata, kao i liberalizaciji viza za građane Kosova.

Sastanku je prisustvovao i Duin otac, Dukagjin Lipa, sa kojim se razgovaralo o napretku festivala “Sunny Hill”, koji se završava večeras. Dukagjin Lipa je rekao da je ovo izdanje Festivala izazvalo izuzetno veliko interesovanje mladih ljudi iz cijelog svijeta. Dodao je da su tokom dosadašnje tri festivalske večeri bili prisutni mladi iz 60 zemalja.

Prethodno je predsjednica Kosova Vjosa Osmani dodelila Dua Lipi titulu počasnog ambasadora Republike Kosovo za doprinos afirmaciji Kosova.

Dua Lipa je nastupila prvog dana četvorodnevnog festivala “Sunny Hill”, pred oko 25. 000 gledalaca.

Festival porukom “Set me free“ (Oslobodi me) poziva na liberalizaciju viza za Kosovo. U saopštenju na Facebooku festival “Sunny Hill” podsjeća da su građani Kosova kroz zastoj procesa integracije, jedanaest godina jedini koji ne mogu slobodno da pređu granice bez vize.

Izvor: Anadolija