Gradonačelnik Leskovca o peticiji protiv Karleuše: Koliko oni novca skupe, ja ću dati duplo

0
662
blank
Foto: karleusastar/Instagram

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović komentarisao je peticiju koju su građani pokrenuli jer ne žele da se u njihovom gradu održi koncert Jelene Karleuše u sklopu Roštiljade.

Podsjećamo, Pokret za Leskovac traži 20.000 građana koji žele donirati jedan euro ili više kako bi prikupili dovoljno sredstava za honorar koji će ponuditi Karleuši da ne pjeva. Ukoliko ona odbije ponudu, novac će donirati u humanitarne svrhe.

Inače, Cvetanović je funkcioner Srpske napredne stranke i najprije je odgovorio na pitanje kako reaguje na to što je Karleuša ranije kritikovala SNS.

Cvetanović je stao u odbranu pjevačice i dao kontraponudu – on će dati duplo više od onoga što skupe protivnici nastupa Jelene Karleuše, i to u humanitarne svrhe.

“Jelena Karleuša je gospođa koja je podržavala Čedu Jovanovića, ali ona pjeva i kakve to veze ima s politikom? Baš bih volio da skupe pare, evo ja kažem, koliko oni skupe, ja ću dati duplo više, ali ne da ne dođe Karleuša nego u humanitarne svrhe”, kazao je.

Udruženje “I ja se pitam” želi da se dio novca namijenjenog za Karleušin nastup preusmjeri na projekte koji su značajni za građane.

“Koje stranke, koja udruženja, ko su ti? Da li ste nekada bili na njihovoj godišnjoj skupštini gdje se bira predsjednik Gradskog odbora ili sekreta? Svakog dana imate saopćenje jedne osobe koja predstavlja stranku jer ju je neko postavio tu. Da li je to demokratija, da li su to demokratske stranke?”, upitao je.

Na prethodnoj Roštiljadi građani su se pobunili protiv nastupa Svetlane Cece Ražnatović.

“Ta ista opozicija ili kvaziopozicija prva dođe da gleda i sluša Jelenu Karleušu”, rekao je.

Otkrio je i koliko novca zvijezde traže za ovakve nastupe. Navodno je Milica Pavlović ranije tražila 10 hiljada eura, a sada traži 15 hiljada eura.

“Marija Šerifović je tražila 25 hiljada eura. Smatram da je to previše, ali vi opet morate da dovedete neku zvijezdu koja jeste zvijezda jer se ona uvijek dovodi na prvo i posljednje veče. Znate, Jelena Karleuša ima milion i po do dva miliona pratilaca. Mi to moramo da poštujemo. Ne znam nijednu pjesmu – ni Cecinu ni Breninu ni Dragane Mirković, ali ih poštujem jer su to zaista zvijezde nad zvijezdama. Imaju svoju cijenu, cijena je ta koja jeste”, zaključio je.