Jordanski princ Husein je zaručen, njegova majka kraljica Rania uputila emotivnu poruku

0
277
blank
Foto: Facebook

Jordanski princ Husein i mlada Rajwa Al Saif, porijeklom iz Saudijske Arabije, jučer su se zaručili.

Kraljevska kuća potvrdila je zaruke saopćenjem na društvenim mrežama, a događaj se održao u kući oca buduće mladenke.

Jordanska kraljica Rania na Facebooku je podijelila seriju fotografija novopečenog para uz emotivnu poruku, a pratitelji su više od 83 hiljade puta lajkali objavu.

“Čestitke mom sinu Princu Al-Husseinu i našoj dragoj Rajwi. Budite sretni i potpuni”, navodi se između ostalog, u objavi.

blank
Foto: Facebook

Na slikama se Husein može vidjeti u elegantnom crnom odijelu i tradicionalnom ghutrom koji mu prekriva glavu, dok je Rajwa nosila bijeli kardigan izvezen cvijećem i bakreni kaiš preko zelene haljine.

Rajwa je studirala srednjoškolsko obrazovanje u Saudijskoj Arabiji, a zatim je pohađala Univerzitet u Sirakuzi u New Yorku, SAD, gdje je studirala arhitekturu. Njena porodica, koja pripada plemenu Subai, prestižna je u Rijadu i u srodstvu su sa šeicima grada Al-Attar u Sudairu, na Arapskom poluostrvu.

Objava princa Huseina dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je njegova mlađa sestra princeza Iman objavila zaruke. Tada je jordanska kraljica Rania također podijelila fotografiju svoje najstarije kćerke sa njenim zaručnikom Jameelom Alexanderom Thermiotisom.

blank

Foto: Facebook