Ko je Senida Hajdarpašić koja je hitom “Slađana” zaludjela cijeli region?

0
5925
blank

Senida Hajdarpašić ili Senidah, pjesmom “Slađana”, učinila je da je čitav region zavoli i to uz pomoć samo jedne pjesme. Riječ je o pjesmi “Slađana”, koja broji milionske preglede na Jutjubu, a veoma je popularna na društvenim mrežama. Njen zvuk je mješavina R’n’B muzike i repa.

Ko je ta Slađana iz pjesme?

“Slađana smo svi mi koji želimo nešto, ali toga nema. Neka svako doživi pjesmu onako kako želi. Slađana je djevojka koja je jako željna ljubavi i pažnje, ali ne zna na koji način da to postigne i tako onako zbunjena i ranjiva, u stvari glumica, traži ono nešto što joj fali. Ukratko”, rekla je Senidah.

Ona je rođena u Ljubljani prije 33 godine, a roditelji su joj iz Crne Gore. Naš jezik tečno govori jer je često dolazila u Crnu Goru.

“Družim se sa ljudima kojima su roditelji iz raznih krajeva Jugoslavije. Moji su iz Crne Gore, tamo sam išla dva puta godišnje. Slušam Merlina, Cecu, Karleušu, gledam filmove…”, objasnila je Senidah kada je nedavno prvi put došla u Beograd gdje je trenutno veoma aktuelna.

Skoro deceniju se bavi muzikom. Njena muzička karijera je počela davne 2010. godine sa singlom Pustinja, a u slovenačkom bendu Muff pjeva već sedam godina. Sada je odlučila da pokrene solo karijeru i prvi hit je objavila sa izdavačkom kućom Bassivity. I pored solo karijere, neće zapostaviti nastupe sa Muff-om sa kojim je pokupila i neke MTV nagrade.

Senidah napominje da svakodnevno dobija snimke kako ljudi izvode “Slađanu”, i da ona to uredno sve pregleda.

Neće se završiti samo na jednoj pjesmi.

“Bilo bi šteta da ostanem samo na jednoj pjesmi”, rekla je Senidah.