Oglasio se Sejo Kalač poslije priča da se odao alkoholu i propao: Ne bih da me se unuci stide

0
740
blank
Screenshot: YouTube

Postalo je već nepisano estradno pravilo, kada medijima iz regiona ponestane materijala za pisanje, uvijek se sjete folk pjevača Seje Kalača. I uvijek, po nekom nepisanom pravilu, to bude ružna priča. Tako su nedavno pojedini portali iz Srbije ponovno pisali o Kalaču, kako je propao, kako nema šta da jede i kako pjeva za 50 eura za noć.

I ovaj put Sejo Kalač bio je jako ljut, razočaran, prije svega zbog toga, kako nam je rekao, da sve to čita njegova porodica, njegova djeca i da ga to posebno pogađa.

“Ja zaista više ne znam otkud pojedinim novinarima više toliko inspiracije da se bave mojom likom i djelom, i to uvijek u negativnom kontekstu. Pričaju i pišu nebuloze, prije svega zbog toga što me nikada niko od njih nije kontaktirao. Ja veći dio svog vremena provodim u Hrvatskoj, moja kćerka Šejla poklonila mi je unuku Lejlu i to je sav moj svijet. Svojevremeno kada sam postao otac moja rahmetli mama je željela da joj se unuka zove Lejla, no moja supruga i ja smo se odlučili za ime Šejla.

blank
Screenshot: YouTube

Da je danas živa, bila bi presretna što je njena praunuka dobila ime Lejla. Eto, zbog toga me sve to na neki način vrijeđa. Sve napisano i objavljeno ostaje trajno i ne bih volio da se moja unučad jednog dana stide zbog neistina koje su pisane o njihovom dedi Seji”, rekao je Kalač za bh. tabloid Express.

U nastavku razgovora Sejo je otkrio da je dobio poziv iz Beograda da prisustvuje dodjeli muzičkih nagrada za najbolje pjesme, pjesme koje su obilježile desetljeća, koje su postale evregrin pjesme, a on će to priznanje dobiti za pjesme “Ala, Ala”, “Da li si me voljela ili nisi“, za “Kafansku pjevačicu“ koja je postala sinonim svih dobrih kafanskih druženja.

“Eto o tome treba da se piše, o onome što će ostati iza mene, o onome što sam poklonio generacijama koje dolaze. Neka se piše o Seji kao uspješnom pjevaču i vlasniku velikih hitova narodne muzike, a ne o Seji gubitniku, jer ja to nisam i nikada neću da budem. Neka se piše da sam sa Halidom Bešlićem bio na koncertu u Rijeci i da smo napravili dar-mar”.