Porfirije prijavio Severinu policiji zbog uznemiravanja

0
538
blank

Nakon što je srpski Kurir objavio da splitska pjevačica Severina mjesecima navodno uznemirava patrijarha Porfirija šaljući mu uvredljive i prijeteće poruke na mobilni telefon te da ju je srpski patrijarh prijavio DORH.u, istražili smo što se krije iza toga.

“Točno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srbijanskih medija prva vijest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srbijanski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije. Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju je li podnio kaznenu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći očitovati”, rekla je za “Jutarnji list” advokatica Jasminka BIloš, jedna od advokatica koja zastupa Severinu.

Naime, Kurir je u ponedjeljak objavio da je navodno uznemiravanje SMS porukama počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u februaru, a on je reagirao prije tri sedmice zato što ga je Severina počela zvati nakon što je prestao odgovarati i gledati poruke.

“Dan, dva poslije imenovanja za poglavara počele su stizati poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (‘Pope, pope, družiš se sa krimosima’) i piše sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može zamisliti. Porfirije u početku nije reagirao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva”, kaže jedan od sugovornika iz Zagreba, piše Kurir.

Cijeli slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata prijetnje, ističu.

Sagovornici su rekli da te poruke vjerojatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko skrbništva nad zajedničkim sinom. Osim toga, Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina, pišu srbijanski mediji, te navode da neke zbog vulgarnog sadržaja nisu željeli objaviti.