Prije nego što je postala pjevačica, Emina Jahović se bavila ovim poslom

0
165
blank
Foto: Instagram

Emina Jahović prije uspješne muzičke karijere bavila se također javnim poslom.

Naime, poznata pjevačica je u ranoj mladosti radila na televiziji i to kao voditeljica vremenske prognoze na televiziji čiji vlasnici su bili Elma Sinanović i njen suprug.

“Emina je bila najljepša voditeljica vremenske prognoze ikada, na bilo kojoj televiziji. Bila je kao bombonica. Kratko joj je to bilo interesantno. Željela je uvijek pjevati i ja sam joj pomogla da dođe do Dina Merlina. Bilo je tih razgovora, gdje su joj našli neke crnogorske kompozitore, ali ja sam odmah rekla da to ne rade i da je odvedu kod njega. Ljudi su me poslušali i u startu je napravila to što treba”, rekla je Elma na K1.

Emina je jednom prilikom progovorila o svom angažmanu i radu voditelja na televiziji. Rado se prisjećala svojih tinejdžerskih dana i perioda koji je provela radeći na televiziji i radiju.

Za to vrijeme iskusila je svoj prvi okus kreativne slobode, što ju je na kraju inspirisalo da nastavi karijeru u muzici i javnom životu. Uprkos tome što nije ostvarila karijeru na televiziji, Emina je postigla uspjeh kao istaknuta javna ličnost. Sa preko 20 godina iskustva u muzičkoj industriji, započela je svoj put izdavanjem svog albuma “Osmi dan” 2002. godine.

“Rado se sjećam tinejdžerskih dana. Uživala sam tokom tog perioda koji sam provela radeći na televiziji i na radiju. Tada sam prvi put pokazala svoju kreativnu slobodu, koja me je kasnije i navela da krenem putem muzike i javnog života”, kazala je Emina jednom prilikom.

Iako nije izgradila karijeru na televiziji, Emina je postala uspješna javna ličnos. Iza nje je više od 20 godina muzičke karijere koju je započela albumom “Osmi dan” kojeg je izdala 2002. godine.