Producentica Lejla Kašić objavila da je Rambo Amadeus priznao krivicu za seksualno uznemiravanje

0
297
blank
Foto: Facebook

Crnogorska producentica Lejla Kašić je na društvenim mrežama objavila da je Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, priznao krivicu za seksualno uznemiravanje te da je novčano kažnjen.

Kao što je već poznato, ona je njega u martu ove godine prijavila za seksualno uznemiravanje tokom snimanja emisije “Dnevnica”.

“Kako je slučaj privukao ogromnu pažnju javnosti, ukazao u kolikom smo mizoginom blatu i direktno me izložio još jednoj vrsti nasilja – digitalnom nasilju, a danas konačno dobio epilog, u cilju informisanja javnosti želim da saopštim sljedeće: Antonije Pušić je danas priznao krivicu i osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Za to mu je izrečena novčana kazna”, između ostalog je napisala.

Dodala je da u Crnoj Gori vrste seksualnog uznemiravanja još uvijek nisu dio Krivičnog zakonika te da želi da ovaj slučaj bude opomena bilo kom muškarcu koji pomisli da “pljesne, pipne ili štipne” drugu osobu bez pristanka.

“Želim da bude primjer djevojčicama, djevojkama, ženama da nema nedodirljvih. Da nismo krive. Da nismo zaslužile. Da nismo umislile. Samo treba da ne šutimo. Nikad. Nikome”, navela je.

Podsjećamo, Rambo Amadeus je ranije naveo da “to nema nikakve veze sa seksom, barem ne s njegove strane”.

Izvor: Klix.ba