Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

0
129
blank
Foto: Instagram/Screenshot

Pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije “Dnevnica” Lejla Kašić optužila je muzičara Ramba Amadeusa (Antonija Pušića) za seksualno uznemiravanje.

Kašić je na svom Instagram profilu objavila ovu informaciju, što je uzrokovalo veliku uzbunu u javnosti.

“U subotu sam na snimanju epizode ‘Dnevnica’ doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus”, objavila je Lejla Kašić u svojoj objavi na Instagramu.

Kešić navodi da je o slučaju obavijestila UNICEF i da čeka njihovu službenu reakciju, a da će naknadno podnijeti i službenu prijavu nadležnim organima.

Kako se može vidjeti na objavama na društvenim mrežama, do navodnog seksualnog uzemiravanja došlo je u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore snimala epizodu emisije “Dnevnice” sa Rambom Amadeusom. Na službenoj stranici emisije “Dnevnica” prethodnog dana su objavljene dvije fotografije sa snimanja.

Ekipa je za ovaj slučaj saznala tek nakon što su se svjetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva “glupačom”.

Umjesto izvinjenja, od Pušića je dobila niz uvreda da je “glupača”, “Ludača”, prenosi Vijesti.me.

UNICEF prekinuo angažman sa Antonijem Pušićem

UNICEF je prekinuo angažman sa Antonijem Pušićem, poznatijim kao Rambo Amadeus, nakon što ga je Lejla Kašić optužila za seksualno uznemiravanje.

“UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEFom je suspendovan do daljnjeg.

UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a”, navodi se u saopštenju UNICEF-a.