Naučnici u meksički Kongres donijeli “tijela vanzemaljaca” i poručili – javnost ima pravo znati?!

0
115
blank
Screenshot/YouTube

Par navodnih “leševa vanzemaljaca, starih oko 1.000 godina” predstavljeno je na službenom događaju u prostorijama meksičkog parlamenta.

“Tijela” je tokom saslušanja u Kongresu u Mexico Cityju predstavio novinar i ufolog Jaime Maussan, koji tvrdi da ih je analiziralo Autonomno nacionalno sveučilište Meksika (UNAM), gdje su naučnici ustanovili starost izdvajanjem DNK i korištenjem radiokarbonskog datiranja.

Maussan, govoreći pod zakletvom na saslušanju u kongresu, rekao je: “Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije… Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatomeja [algi], a kasnije su fosilizirani.”

Dva mumificirana leša bila su izložena u kutijama s prozorima, a dopremljena su iz Cusca u Peruu.

Događaju su također prisustvovali brojni meksički naučnici i Ryan Graces, bivši pilot američke mornarice i izvršni direktor organizacije Americans for Safe Aerospace. Profesor Avi Loeb, direktor Harvardskog odjela za astronomiju i autor teorije Ouymuamua, pridružio se raspravi putem video veze, pozivajući meksičku vladu da dopusti svojim znanstvenicima da dalje proučavaju tu stvar.

Maussan je kazao: “Javnost ima pravo znati o neljudskoj tehnologiji i neljudskim entitetima. Govorimo o temi koja spaja čovječanstvo, a ne razdvaja. Nismo sami u ovom ogromnom svemiru, trebali bismo prihvatiti ovu stvarnost.”

Nakon što su se snimci bizarnih primjeraka pojavili na internetu, mnogi su ljudi bili potpuno zbunjeni.

Jedna je osoba tvitala: “Ovo je vrhunac ljudske znatiželje. Nema više ništa za vidjeti.” Neko drugi je, pak, mudro dodao: “Stvari eskaliraju prilično brzo. Pretpostavljam da je pitanje koje muči mnoge: zašto sada?”

Bio je ovo veliki mjesec za one koji vjeruju u vanzemaljce i susrete četvrte vrste: Pentagon je prije nekoliko sedmice objavio tajne slike i videozapise NLO-a, kao dio web stranice “sve na jednom mjestu” koju je američka vlada pokrenula o neobjašnjivom fenomenu.