WhatsApp će uskoro omogućiti korištenje istog naloga na više uređaja

0
757
blank

WhatsApp kontinuirano pruža svojim korisnicima nove funkcije, a oni će uskoro dobiti mogućnost korištenja istog naloga na više uređaja.

Kada će tačno nova funkcija biti dostupna, zasad nema informacija, no ona definitivno dolazi. Korisnici će uskoro moći koristiti svoj nalog na više uređaja. Na internetu se pojavio screenshot stranice “register device companion” koja će omogućiti korisnicima uređaja s Androidom da svoj WhatsApp nalog povežu sa sekundarnim, odnosno drugim smartphoneom. Istu mogućnost će imati i korisnici tablet kompjutera s Googleovim operativnim sistemom, a da li će ona biti proširena i na uređaje s iOS-om, zasad nije poznato.

Nova stranica “register device as companion” će se pojaviti korisnicima koji pokušaju pokrenuti WhatsApp na drugom uređaju. Korisnik će moći skenirati QR kod sa svojim “glavnim” mobitelom kako bi koristio i drugi uređaj kao prateći.

Trenutno WhatsApp ne podržava više simultanih login-a, a aktuelna funkcija Linked Device na WhatsAppu korisnicima omogućava da “spoje” kompjuter kao sekundarni uređaj. Ova funkcija je uvedena u novembru 2021. godine i dostupna je korisnicima Androida i iOS-a.

U planu WhatsAppa je i dodavanje novih emotikona kao brzih reakcija na statuse na desktop verziji. Emotikoni uključuju nasmijano lice sa srcima umjesto očiju, lice sa “suzama radosnicama”, lice s otvorenim ustima, ruke u aplauzu, sklopljene ruke, stotinu bodova, lice koje plače i druge.