Afera / Ljubavni par šokirao Njemačku: Tinejdžerka planira udaju za ujaka

0
1117
blank
Foto: RTL

Kada je u martu 2015. nestala tada 14-godišnja Josephine P. iz Schildowa u njemačkoj pokrajini Brandenburgu, mnogi su posumnjali da je u slučaj involviran i njen ujak 46-godišnji Gerrit H. prema kojem je gajila “neobične osjećaje”.

Zaista, Josephine i Gerrit skoro pet sedmica putovali su širom Europe u plavom VW Camperu, sve dok nisu otkriveni u jednom supermarketu u primorskom gradu Sérignan na jugu Francuske.

Josephine se vratila roditeljima, činilo se da je afera završena… To se, ipak, nije desilo. Naprotiv. Ovih dana njemačka javnost je šokirana: I tri godine nakon spektakularnog bijega, Josephine i Gerrit žive zajedno kao ljubavni par!

U međuvremenu se Gerrit razveo od svoje supruge, pa više nema zakonskih prepreka da ozvaniči vezu s Josephine. Roditelji tinejdžerke pokušali su sve da je razdvoje od ujaka.

Sumnjali su da je Josephine mentalno bolesna, željeli je smjestiti na psihijatrijsku kliniku. Međutim, sud je potvrdio njenu natprosječnu inteligenciju i asertivnost (vještina da se izbori za svoja prava).

U intervjuu za njemački RTL Josephine je objasnila da je svojevoljno ušla u vezu s ujakom.

“Željela sam prisan kontakt s ujakom. Prema njemu sam razvila osjećaje, nije me izmanipulirao”, kaže Josephine.

Njen ujak kaže da se opirao vezi s djevojčicom jer “nije želio napustiti porodicu”. Na kraju je napustio brak i porodicu te počeo život s Josephine.

“Mi smo stvoreni jedno za drugo. Sretan smo par, najbolji prijatelji, srodne duše. Razumijemo jedno drugo i osjećamo se sjajno”, govore u glas Josephine i Gerrit dok javnost s gnušanjem komentira vezu koja je šokirala Njemačku.

“Za narednu godinu planiramo vjenčanje i odlazak na bračno putovanje na Karibe”, rekla je Josephine RTL-u.