Kupio cijelo selo u Njemačkoj za 140.000 eura, pa zažalio zbog toga

0
1248

Čovjek koji je kupio čitavo jedno selo u Njemačkoj za 140.000 eura želi da se povuče iz dogovora zato što tvrdi da nije bio zakonski utemeljen.

Selo Alwine koje se nalazi u istočnonjemačkoj državi Brandeburg prošle godine stavljeno je na aukciju.

Anonimni aukcionar je u decembru kupio ovaj maleni, dotrajali zaselak koji se sastoji od 12 kuća, nekoliko šupa i garaža za 140.000 eura. Ali lokalni mediji sada javljaju kako kupac želi da se povuče iz dogovora, tvrdeći kako “nije bio zakonski sposoban” kada je telefonom poslao ponudu koja je pobijedila na aukciji.

blank

Andreas Klaus, gradonačelnik Uebigau-Wahrenbrücka kome pripada i zaselak Alwine, izjavio je kako već neko vrijeme sumnja da bi tako nešto moglo da se dogodi. Rekao je kako je iznenadna promjena mišljenja kupca nešto što može da razumije.

Gradonačelnik je rekao kako se vidio s kupcem u Alwineu. Lokalni mediji tvrde kako je kupac bio malo iznenađen kada je vidio u kakvom se raspadajućem stanju nalazi selo, a koje se još i dodatno pogoršano nakon nedavne oluje.

blank

“Mislim da, nakon što ga je vidio, i kada mu se dosta stvari namjestilo u privatnom životu, ipak odlučio da odustane od kupovine”, rekao je Klaus.

Mathias Knake, predsjednik aukcijske kuće Karhausen, potvrdio je lokalnim medijima da je u toku pravni spor. Rekao je kako je argument koji koristi kupac o trenutnoj zakonskoj nesposobnosti “vrlo slab”.