Ministrica postala hit na mrežama: Omotala se kobasicama i izašla na pozornicu

0
334
blank
Foto: Twitter

Srbijanska ministrica poljoprivrede Jelena Tanasković otvorila je Kobasicijadu – festival koji se održava u selu Turija, a njena fotografija s ove manifestacije je hit na mrežama.

Jeleni Tanasković pripao je zadatak da otvori 39. izdanje festivala, a to je učinila tako što je presjekla veliku kobasicu dugu 2.039 metara. Međutim, Jelena se tu nije zaustavila.

Naime, srbijanska političarka je prvi metar kobasice odlučila iskoristiti kao modni dodatak te ga je obmotala sebi oko vrata što su okupljeni, kako prenose srbijanski mediji, nagradili aplauzom.

Ipak, ovakav potez ministrice nije se svidio mnogima na društvenim mrežama te su je prozivali zbog “neuljudnog” ponašanja.

U komentarima su pisali kako se pojavila u “kamuflažnom odijelu”, ali i da nosi “đerdan od šest kila masnih kobasica”, dok su neki u njenom izdanju prepoznali sličnost s Lady Gagom.
Podsjetimo, američka pjevačica se na dodjeli MTV Video nagrada pojavila u haljini od sirovog mesa, a upravo su fotografiju tog modnog izdanja poistovjetili s onim srbijanske političarke.