Osuđen na šest mjeseci zatvora: Komšiji iz osvete ubio 1.100 pilića

0
402
blank
Foto: Pixabay / Ilustracija

Muška osoba prezimena Gu osuđen je na šest mjeseci zatvorske kazne u Kini zato što je uplašio 1.100 pilića do smrti.

Svađa između osuđenog i vlasnika kokoši, prezimena Zhong, počela je u aprilu 2022. godine kada je Gu posjekao Zhongovo drveće bez njegove dozvole. Zhongova žena je to otkrila i odvukla je drveće, zbog čega je Gu bio ogorčen na Zhongovu porodicu.

Kako bi se osvetio susjedima, Gu se ušunjao u farmu pilića, koristeći lampu kako bi ih uplašio. Veliko jato pilića bilo je uplašeno i potisnuto u jedan čošak, što je dovelo do smrti 460 pilića nakon što su se međusobno zgnječili.

Brzo nakon incidenta, policija je uhapsila Gua i naredila mu da plati Zhongu 3.000 juana (oko 780 KM) što je Gua dodatno naljutilo. Kako bi se ponovo osvetio komšiji ponovio je isti postupak, zbog čega je poginulo još 640 kokoši.

Prema kineskim vlastima, oko 1.100 kokoši koje su uginule u dva incidenta vrijedile su oko 13.840 juana (1.800 EUR).

Sud je na kraju presudio da je Gu namjerno prouzrokovao veliki gubitak komšiji Zhongu, te je osuđen za krivično djelo namjerno uništavanje imovine. Međutim, s obzirom na to da je pokazao kajanje zbog svog ponašanja, osuđen je samo na šest mjeseci zatvora uz uslovno godinu dana, prenosi China Daily.