Tradicija / Musliman iz Ugande oženio tri žene odjednom jer nije mogao platiti tri svadbe

0
1310
blank
Screenshot

Mohammed Ssemanda (50), musliman iz Ugande, prošli je mjesec odjednom oženio tri žene jer si nije mogao priuštiti tri različite ceremonije. Izazvao je šok u lokalnoj zajednici kada se pojavio s tri mladenke.

Medijima je rekao kako sve tri supruge znaju da on finansijski ne stoji baš najbolje, ali su se pristale udati za njega iz ljubavi. Kaže i da nisu ljubomorne jedne na drugu. Mohammed kaže da će raditi vrlo naporno kako bi mogao uzdržavati obitelj.

“Nisu ljubomorne i sretne su što su dobile dom”, kaže Mohammed Ssemanda.

Salmat Naluwugge (48), Jameo Nakayiza (27) i Mastulah Namwanje (24) su na ceremoniji bile jako sretne i izgleda da im je godila medijska pažnja. Naluwagge i Mohammed su već u braku 20 godina, pa je to bila samo obnova zavjeta. Par ima petero djece. Druge dvije djevojke su sestre i imaju svoju djecu.

“Zahvalna sam mužu što se za sve tri nas oženio odjednom. To je znak da neće diskriminirati niti jednu od nas”, kaže Salmat Naluwugge. Poligamija je prisutna u muslimanskim zemljama, a prihvatljiva je uglavnom u slučajevima kako udovice i siročad ne bi ostali bez financijske potpore, piše Odditycentral.