Velika Britanija / Zaustavila bijesne vozače tako što je uz cestu postavila lažni radar

0
1023
blank
Foto: Daily Mail

Žena iz Berkshirea u Velikoj Britaniji uz cestu je postavila lažni radar.

Ona je to uradila kako bi stala u kraj opasnoj vožnji neopreznih vozača koji bezglavo jure cestom kroz njezino selo.

“Radar”, napravljen od žute daske i prazne limenke dezodoransa, očito je imao učinka jer vozači sada opreznije voze jedinom cestom u selu kojom pješke u školu prolaze lokalna djeca.

Iako ne znaju ko ju je točno postavio, a nagađa se da je riječ o jednoj majci koja je strahovala za sigurnost svoje djece, mještani hvale njezin potez.

blank
Foto: Daily Mail

“Ne znam ko je postavio ‘kameru’, ali usporava saobraćaj pa je to valjda dobra stvar”, rekao je Ray Plowman, mještanin koji preko puta lažne kamere ima trgovinu.

Lokalni saobraćajni ured zabilježio je da dnevno u prosjeku tom cestom prođe više od 1.800 automobila od kojih više od polovice prelazi ograničenje brzine, no vlasti ništa nisu učinile po pitanju sigurnosti. No, pitanje je smije li lažna kamera biti postavljena uz cestu – čini se da ne smije jer ako odvlači pozornost vozača i bude uzrok saobraćajnoj nesreći, onog ko ju je postavio čeka zatvorska kazna kao i vlasnika privatnog zemljišta na koje je postavljena.

blank
Foto: Daily Mail

Pravnici ženi preporučuju da svoju “instalaciju” makne prije nego neko strada.

“Razumijem da je žena frustrirana jer lokalne vlasti nisu ništa poduzele, ali ne može uzimati zakon u svoje ruke. Potrebna je dozvola za takvo što”, rekao je advokat Nick Freeman.