Beogradski muftija koji je bio fudbaler ugostio na iftaru muslimane iz Zvezde i Partizana

0
1222
blank
Muftija s igračima Zvezde i Partizana (Foto: Twitter)

Muftija beogradske Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić ugostio je na iftaru fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

U prostorijama Islamske zajednice Srbije muftija Jusufspahić sinoć je ugostio četvericu muslimana iz fudbalskih ekipa Crvena zvezda i Partizan.

Jusufspahić je iz Zvezde ugostio El Fardoua Bena, Sekoua Sanogoa i Axela Bakayoka, dok je iz Partizana tu bio kapiten Bibras Natcho.

Zanimljivo, Izraelac Natcho prethodno je ispisao historiju postavši prvi musliman koji je kapiten fudbalske reprezentacije Izraela.

Sam muftija Mustafa Jusufspahić bio je fudbaler u mladosti. Bio je član omladinskih timova Partizana i Zvezde, a bio je i navijač Sarajeva što je i sam priznao svojevremeno.

“Trenirao sam fudbal kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom. Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu Hamdiji i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres”, govorio je Jusufspahić svojevremeno u razgovoru za Kurir.