Čudo u Turskoj: Dječaka u dresu Fenera spasili nakon 119 sati, prvo je pitao za utakmicu

0
271
blank
Kamilcan je proveo 119 sati u ruševinama (Foto: Fenerbahče / Twitter)

U moru tragičnih i užasnih vijesti iz Turske i Sirije nakon razornog zemljotresa, iz mjesta Kahramanmaraš dolazi lijepa priča u kojoj je dječak Kamilcan Agdas spašen nakon 119 sati u ruševinama.

Agdaš (16) spavao je u dresu svog voljenog kluba Fenerbahčea kada je njegov grad pogodio stravičan zemljotres. Uslijedili su dani užasa, ali je na kraju ovaj 16-godišnjak spašen.

Mladog navijača Fenerbahcea spasili su nakon 119 sati provedenih u ruševinama. Spavao je u dresu voljenog kluba jer je Fener tog dana, kada se zemljotres dogodio, trebao igrati utakmicu.

Prvo što je pitao svoje spasitelje jeste: “Koji je danas dan?”. Turski mediji navode da je cijelu noć proveo u dresu jer je s nestrpljenjem čekao utakmicu.

Da se potres nije dogodio, Fenerbahce bi tog dana igrao protiv Konyaspora i mladić bi s posebnom pažnjom pratio duel te bodrio svoje miljenike.

Naravno, o svemu se oglasio Fenerbahce. Iz ovog slavnog turskog kluba napisali su kako nakon ovog slučaja ponovo vjeruju u čuda.

“Večeras, 119 sati kasnije, suzne su nam oči i ponovo vjerujemo u čuda. Imamo puno utakmica do kraja. Čekamo te, Kamilcan”, saopćili su na zvaničnoj stranici Fenerbahcea.

Izvor: Klix.ba