FSS pokrenuo postupke protiv Novog Pazara i Partizana

0
412
blank
Screenshot

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Novog Pazara i Partizana, zbog incidenata na utakmici četvrtog kola šampionata.

Predstavnici oba kluba, komesari za bezbjednost i službena lica dužni su da u narednih sedam dana, do sjednice disciplinskog organa, dostave pisana izjašnjenja, na osnovu prijava direktora takmičenja Aleksandra Pivića, prenosi N1.

Podsjetimo, navijači Partizana, po dolasku na utakmicu, nacionalističkim skandiranjem izazvali su reakciju pristalica domaćina na zapadnoj strani stadiona u Novom Pazaru. Sredinom drugog poluvremena ispražnjena je tribina sa takozvanim navijačima crno-belih.

Skandaloznim incidentom, očigledno režiranim na višim nivoima, nažalost, i u ovom trenutku bave se jedino organi Fudbalskog saveza Srbije, čija moć je izuzetno mala. Službena lica precizno su evidentirala spisak incidenata i uvreda sa tribina, kao i uvek, perfektno odradila posao, ali ceo slučaj neće imati ni približno adekvatne sankcije.

Jednostavno, u moći Disciplinske komisije FSS, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić, nalazi se isključivo mogućnost kažnjavanja klubova, iako su režiseri, inspiratori i neposredni izvršioci skandaloznih događaja pojedinci, jasnog imena i prezimena…

U opticaju su novčane kazne, suspenzija stadiona Novog Pazara i zabrana organizovanog vođenja navijača Partizana na gostovanja.

Na tapetu se našla ponovo Crvena zvezda, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na tribinama. Crveno-beli su od početka sezone neprestano na udaru Disciplinske komisije FSS iz istih razloga.

Izvor: N1