Iz FK Novi Pazar odgovorili na optužbe o namještanju: Igrači su spremni ići na poligraf

0
619
blank

Beogradski mediji večeras u objavili informaciju da se sumnja u regularnost utakmice Radnik – Novi Pazar.

Tim povodom Novopazarci su riješili da se oglase saopćenjem za javnost.

“Upravni odbor FK Novi Pazar potvrđuje da je dobio dopis od Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera našeg tima navodno učestvovalo u namještanju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara, odigrane 11. aprila ove godine, navodeći kao ključni dokaz da su padale kvote na kladionicama na dan utakmice u Surdulici.

Uprava FK Novi Pazar održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su uopće igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv initeresa svog kluba.

Igrači su izričiti da će angažovati advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje.

Igrači su istakli i da su spremni da idu na poligraf i da će iskoristiti sve instance i u državi i van nje, da bi se utvrdila puna istina.

Upravni odor FK Novi Pazar će također insistirati na utvrđivanju svih činjenica, jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namjera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi, i da se na taj način klub izbaci iz Super lige.

Uprava Novog Pazara je osigurala sredstva za premiranje svojih igrača u svakoj utakmici u završnici prvenstva. Te premije nisu bile nikada veće u historiji kluba. Utoliko su čudnije optužbe na račun pet naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima sa kojima klub nikada nije imao problema – navodi se u saopćenju FK Novi Pazar.