Kolašinac se vraća na zaletište ovog vikenda

0
992

Bacač kugle Asmir Kolašinac, koji se predstojećeg vikenda vraća na zaletište poslije višemjesečne pauze zbog povrede, rekao je danas da se potpuno oporavio i istakao da je željan takmičenja.

Nakon teške povrede koju je doživeo u martu 2017. godine, Kolašinac je nekoliko puta bezuspješno pokušavao da se vrati, ali je na kraju bio prinuđen da napravi veću pauzu kako bi zaliječio povredu.

Sada, nakon višemjesečne pauze takmičiće se na državnom prvenstvu 3. i 4. februara u Atletskoj dvorani u Beogradu.

“Potpuno sam se oporavio od operacije. Zadovoljan sam kako je tekao postoperativni period”, rekao je Kolašinac, prenosi Atletski savez Srbije.

On je u međuvremenu promenio trenera, ali je istakao da nema velike razlike u trenažnom procesu.

“Naš cilj je, pre svega, bio da zalečim sve povrede i da tokom pripremnog perioda akcenat bude na brzini, a da se snaga sačuva koliko moze. Smanjio sam za par kilograma svoju tjelesnu težinu i bar ove zime ništa neću raditi maksimalno”, rekao je Kolašinac.

Njegov cilj za ovu takmičarsku sezonu jeste da bude na svom nivou od prethodnih godina.

“Cilj mi je da bacim preko 20,50 metara na nekom od naredna četiri takmičenja koja me očekuju ove zimske sezone. Nikad nisam pravio ovoliku pauzu, ali smatram da to neće puno uticati na moje rezultate, jer sam baš željan takmičenja”, zaključio je Kolašinac.

Osim na prvenstvu Srbije, Kolašinac će se takmičiti i na prvenstvu Balkana u Istanbulu, na trećem “Serbia Open Indoor Meetingu”, kao i na Svetskom prvenstvu u Birmingenu koje se održava od 3. do 5. marta.